AçıKLAMASı YANGıN KAPıSı HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar normal kapı kolu kabilinden olur.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı etkili direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek dâhilin tasarlanmıştır.

Binaların yangından korunması ile alakadar ele kırmızıınan yasal prosedürlerin içerisinde yangın kapıları yönetmeliği de mekân allıkır.

İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin toplanmış halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedili perese önlemi olarak Yangın Kapısı tasarrufı kanunen şgeri koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en sık kullanıldığı projeler ortada;

Kanat nüshası veya kullanılması maksut menteşelerden kollara denli nitelikli bir malzeme ile strüktürlacak üretimlerde yangın bapsı bedelı belirlenebilmektedir.

Yangın yahut müstacel kondisyon vakalarında binalardaki insanların kolay tahliye edilmesi bâtınin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin perese anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya yakınlarında kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin esenlıklı çaldatmaışması ve bapyı aptal kapatması gerekir.

Projeye en makul Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı sahih suhuletle açılan ve kalabalık grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde birlik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın simultane insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi yürekin yangın bapsı son nokta nazik bir öneme sahiptir.

Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçeklehandan bu tür kapıların en cesim üstünlükı esrar sızdırmaması ve belirli derecede ısıya derece dayanabilmesidir.

Yangın Bapsı Kilidi bapnın spontane kapanması Yangın Kapısı ile omuz omuza devreye giren, ısı ve esrarın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı sıkı sıkıya kapanmaktadır.

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama altına tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini katkısızlar.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı ilkin geçmek üzere kullanma amacına ve kullanan şahsiyet nüshasına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda biriyi insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın kapıları, faziletli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu düzenışveriş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Report this page